Dar, cu toate acestea, numeroase persoane isi indreapta atentia asupra naturii si asupra efectelor benefice pe care le au produsele naturale pentru frumusete si sanatate. Iti prezentam cateva dintre terapiile naturiste de infrumusetare si principalele ingrediente utilizate.
Tratamente naturiste pentru un par frumos
Tratamente de infrumusetare cu ou
Galbenusul de ou in combinatie cu uleiul de masline se transforma intr-un balsam de par excelent pentru parul uscat si lipsit de vitalitate. Antioxidantii si nutrientii din aceasta reteta regenereaza si cresc rezistenta firului de par. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 2 lingurite de ulei de masline, 2 galbenusuri de ou, 2 lingurite de miere si o lingurita de otet. Amesteca mai intai mierea cu oul pana se combina, adauga otetul si amesteca bine iar apoi toarna uleiul de masline putin cate putin ca la maioneza.Aplica tratamentul pe parul umezit incepand de la radacini. Maseaza bine scalpul cu buricele degetelor iar apoi intinde amestecul pana la varfuri. Acopera capul cu o casca de dus sau cu un prosop incalzit. Dupa 20-30 de minute indeparteaza tratamentul din par cu apa calda. Spala-ti parul cu un sampon potrivit tipului tau de par. Tratamentul se face saptamanal.
Tratamente de infrumusetare pe baza de miere pentru un pentru un ten frumos
Mierea este un umectant natural, ceea ce inseamna ca are abilitatea de a atrage si retine grasimea. Abilitatea pielii de a ramane hidratata este un factor important in abilitatea sa in a-si mentine supletea, elasticitatea si moliciunea. Pe masura ce pielea imbatraneste sau este expusa la stresul mediului inconjurator si al agentilor chimici, isi pierde abilitatea de a retine apa- devine uscata si apar ridurile. Proprietatile naturale de hidratare ale mierii, fac ca aceasta sa devina ideala pentru utilizarea in diverse produse hidratante. Aceasta este potrivita si pentru produsele destinate pielii sensibile. Studiile au aratat ca mierea are si importante calitati naturale antioxidante.
Antioxidantii joaca un rol important in protejarea pielii de catre pagubele provocate de razele UV si ajuta la reintinerirea pielii. O expunere indelungata la radiatile solare de tip UV poate provoca probleme ale pielii imbatranire prematura si chiar cancer de piele. Mierea are un deosebit potential pentru a fi utilizata in aceste produse.
Un studiu medical recent a dovedit eficacitatea mierii ca si agent antimicrobial. Agentii antimicrobiali inhiba dezvoltarea anumitor bacterii. Proprietatile antimicrobiene ale mierii o fac utila pentru tratarea acneei. Spre deosebire de alte tratamente acneice , mierea nu usuca pielea. Mierea este un agent antimicrobial din mai multe puncte de vedere,. inclusiv datorita continutului sau ridicat de zahar care limiteaza cantitatea de apa necesara pentru ca bacteria sa creasca. Aciditatea destul de ridicata si continutul scazut de proteina nu ii ofera bacteriei nitrogenul necesar pentru a creste. Prezenta in miere a hidrogenului si a antioxidantilor impiedica dezvoltarea bacteriilor. La ora actuala au loc numeroase cercetari pentru a crea acizi alfa-hidroxizi. Acestia sunt un ingredient important in numeroase creme de corp si produse hidratante deoarece ei ajuta la exfolierea pielii. Exfolierea creste capacitatea de regenerare a celulelor pielii si ofera pielii un aspect mai tanar si mai ferm. Exfolierea poate cauza iritatii ale pielii si din acesta cauza proprietatile naturale hidratante ale mierii fac ca aceasta sa fie perfecta pentru produsele ce contin acizi alfa-hidroxizi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu