Cum scapi de acnee cu ajutorul tratamentelor naturiste? Remedii naturiste pentru tratarea acneei
Cei mai mulţi oameni care suferă de acnee cheltuie multi bani pe produse impotriva acneei. Adevarul este ca, cele mai multe dintre aceste produse sunt pline de chimicale care pot incetini de fapt vindecarea acneei, irita pielea, cauzand mai departe complicatii.
Atunci când un produs contra acneei are o multime de ingrediente enumerate pe el este greu să ştii daca unul din ingrediente este bun sau daca poate avea succes in tratarea acneei, si cu atât mai puţin ştii ce este şi modul în care aceasta va afecta pielea. Cele mai multe tratamente pentru acnee sunt mult mai costisitoare decât articole de uz casnic comune, dar ele nu funcţionează întotdeauna. Cu asta în minte, voi enumera cateva produse de bază, de uz casnic care pot face minuni pentru piele.
Bicarbonat de sodiu? Un ingredient de gătit foarte ieftin pe care majoritatea oamenilor îl au in casele lor, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca exfoliant. Scopul unui exfoliant: indepartarea pielii moarte care poate bloca porii şi în cele din urmă duce la acnee. Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient ca exfoliant, deci trebuie sa fim foarte atenţi atunci când îl aplicăm pe fata. Pentru a începe, se amestecă o cantitate mica de bicarbonat de sodiu cu putina apa pentru a forma o pastă. Masati uşor pielea cu pasta obtinuta timp de zece - cincisprezece secunde, apoi clătiti cu apa pentru a indeparta pasta de bicarbonat de sodiu şi stergeti fata cu un prosop curat.
Otet de mere? Deşi cei mai mulţi oameni care folosesc oţet pentru a trata acneea utilizează oţet de mere sau de cidru, puteţi utiliza de asemenea si reteta oţetului de vin. Indiferent de tipul de otet pe care il utilizaţi, poate fi foarte util cand vine vorba de tratarea acneei: ucide bacteriile care cauzează acneea, echilibreaza pH-ul pielii tale şi absoarbe uleiul în exces de pe piele. Pe pielea curată si uscată se aplică oţet diluat (opt parti de apa la o parte oţet) direct pe piele cu un tampon de vată. Dacă doriţi, puteţi utiliza, de asemenea, o soluţie de oţet mai puternică (să zicem, 2 sau 3 parti apa cu 1 parte oţet), care se aplică direct în zonele cu probleme, clatirea efectuandu-se după zece minute.
Lămâia sau de suc de lămâie poate fi utilizata de asemenea, pentru a înlocui oţetul. Ambele sucuri sunt bogate in acid citric si pot exfolia pielea foarte bine. Stopeaza creşterea petelor de acnee, precum şi decolorari anterioare si ajuta la vindecarea acneei mai repede.
Albuşuri de ou? Bogat in proteine, albusul de ou poate fi folosit ca o masca pentru a vindeca şi reface pielea. Aceasta poate ajuta, de asemenea, pentru a absorbi excesul de ulei de pe piele. Pentru a începe scoateti gălbenuşul unui ou si folositi doar albusul. Bateti albuşul de ou pana se obtine o spuma densa, iar apoi aplicati aceasta spuma direct pe fata. Lasati spuma pe fata timp de cincisprezece minute, iar apoi clatiti cu apa.
Fulgi de ovăz? Pot absorbi uleiul nedorit şi pot extrage impurităţile care se află adânc în piele.
Aloe Vera? Aloe Vera a fost folosit de mai mulţi ani în bucătării pentru arsuri. Un alt beneficiu care il ofera aloe este că ajuta la vindecarea petelor de acnee.
Acestea sunt cateva articole de uz casnic, pe care le puteţi utiliza pe piele, care funcţionează mai bine decât multe produse pentru acnee din magazine şi sunt mult mai ieftine pentru tratarea acneei . Din acest moment aveţi posibilitatea să utilizati tratamente naturale bazate pe alternative naturale fara a mai utiliza produse chimice pentru tratamentul acneei. Inca un pas care il puteti face este atacarea acneei de la interior spre exterior. A fost demonstrat ca acneea apare si din cauza ca este afectat sistemul digestiv, astfel menţinerea sistemului digestiv intr-o stare cat mai buna poate ajuta la reducerea acneei.