Nucile stimulează memoria

Nucile proprietati terapeutice

Miezul de nucă se consumă proaspăt sau uşor prăjit (în care caz devine mai digerabil). El este utilizat în diferite produse de cofetărie.

Din nucile verzi, înainte de întărirea cojii, se poate prepara dulceaţă.

E foarte important cum păstrăm nucile, într-o cameră aerisită, la întuneric, în strat gros de 15-20 cm (care în primele două săptămâni după recoltare se răscolesc zilnic, pentru a preveni mucegăirea fructelor) sau în saci de pânză de circa 20 kg, feriţi de rozătoare . Durata păstrării, în condiţii bune, este de 1-1,5 ani; după aceea, miezul începe să râncezească.

Mintea rămâne tânără dacă aveţi o viaţă activă
Sedentarismul şi stresul se numără printre cei mai mari duşmani ai memoriei. De aceea e bine să diversificaţi activităţile zilnice, să faceţi cât mai multă mişcare şi să introduceţi în programul zilnic câteva activităţi relaxante. Gimnastica, plimbările şi înotul ajută energia să circule, mărind fluxul sangvin în tot organismul şi, implicit, în creier şi stimulează capacitatea de a reţine lucruri. Memoria poate fi antrenată şi prin lectură. Alte sfaturi: evitaţi singurătatea, consumul exagerat de alcool, nu fumaţi şi fiţi cât mai optimişti! Urmaţile şi veţi avea o memorie excelentă!

100 de grame de miez conţin aproximativ 630 de calorii

Folosirea nucilor in alimentatie

Nuca este recomandată de nutriţionişti în curele de îngrăşare, pentru că are o valoare calorică aproximativă de 630 la 100 de grame, aşa că e bine să consumaţi cel mult 10 nuci pe zi, dacă nu vreţi să luaţi în greutate. Miezul se poate consuma proaspăt sau uşor prăjit, în ultimul caz fiind mai uşor digerabil. Datorită conţinutului redus de carbohidraţi şi de zaharuri, nuca este indicată şi în regimul diabeticilor, însă poate fi de ajutor şi în tratarea problemelor stomacale. În plus, miezul conţine vitaminele C, B1, B2, B5, PP şi caroten şi este bogat în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier şi iod.