joi, 23 decembrie 2010

Tratamente naturiste pentru dureri de gat



Dureri in gat remedii naturiste. Cum sa tratezi durerile in gat?


    Durerile de gat sunt mai frecvente iarna si de cele mai multe ori debuteaza cu senzatia de zgarieturi in gat, apoi ne doare cand inghitim, iar in cele din urma ne pierdem si glasul. Impotriva laringitelor si inflamatiilor in gat exista insa remedii naturiste.

     Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ou.  Freci un galbenus cu zahar sau miere si apoi torni lapte fierbinte. Sau incalzesti lapte, dar sa fie un pic mai fierbinte si il amesteci cu miere. 

  Mierea

 Aceasta are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Cate o lingurita de miere de cate ori simti nevoia si sa nu mananci vreo 30 minute ca sa aiba timp sa-si faca efectul. 
     Un alt remediu naturist la care putem apela este urmatorul: se poate pune un sal la gat imbibat in bitter suedez sau in otet si se mai puteti pune si felii de cartofi cruzi. (Este un extract hidroalcoolic sau, altfel spus, o tinctura din plante medicinale amare. De altfel, este uneori numit si "aperitiv amar suedez". De ce amar? Pentru ca plantele si gustul amar au o importanta deosebita in terapia naturista. Remediile naturale amare sunt un drenor puternic pentru ficat si vezica biliara, stimuleaza procesele de eliminare prin amplificarea peristaltismului digestiv, activeaza digestia prin sporirea secretiei de sucuri gastrice.)  Daca va dor si urechile imbibati vata in bitter si o storceti un pic si o bagati in ureche.  Sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu